טיפול פרטני בענייני יחסים ותקשורת בין-אישית, כעסים, חרדות ועוד
טיפול וייעוץ אישי
התנהלות אישית, עבודה עצמית וקבלת החלטות
כל אדם סביר ונורמלי יכול להקלע, בתנאים מיוחדים, אישיים, חברתיים או זוגיים, למצבים שקשה לו להתמודד איתם. אלה יכולים להביא אותו או אותה גם למצבים נפשיים לא פשוטים. לפעמים מדובר בהחלטות קשות בענייני עבודה, לפעמים בענייני זוגיות, או בעניינים משפחתיים לוחצים אחרים, ולפעמים בעניינים אחרים. לפעמים אתם יכולים להרגיש שאתם "תקועים" ולא מצליחים ליצור קשר, או לשמור על קשר, או להפך, תקועים בתוכו ולא מצליחים לצאת ממנו. אלה הם הנושאים שבהם אורן מטפל.
אורן עוסק בהבנת המטרות האישיות של האדם, אלו שהן אוניברסליות לכולם ואלו שהן משתנות ושונות אצל כל אדם בשל הבדלים תורשתיים או הבדלים סביבתיים (הורים, חברים, מורים, בן/בת זוג ועוד). הוא עוסק וחוקר את האופן שבו הרגשות וההגיון מתערבים זה בזה, ותורמים להשגת המטרות הללו, וגם באופן שבו, לפעמים, הם עלולים לטעות ולהטעות. אורן חוקר ומכיר היטב תקשורת בין-אישית ושפת-גוף, ומשתמש בידע שלו בכל התחומים האלה, כדי לסייע ללקוחותיו להגיע להחלטות נכונות, לצאת ממצבים רגשיים קשים, ולהתמודד עם אכזבות, עם כעסים, ועם אנשים שקשה להם להתמודד איתם.
אורן לא יחליט בשבילכם, אבל הוא ילווה אתכם בתהליך קבלת ההחלטות, הוא יצביע לכם על שינויים שאפשר לעשות במצב הנוכחי, כדי לאפשר לכם להיות בטוחים יותר בהחלטות, על היתרונות ועל החסרונות של האפשרויות השונות, ועל השפעתן על מצבכם הרגשי. תהליך כזה יכול להיות קצר יחסית, אם מדובר בהחלטה נקודתית, והוא יכול להמשך זמן רב יותר אם יש צורך בבניית תובנות, בחיזוק נפשי או בהפנמה של שינוי אישי או רגשי. המטרה המוגדרת היא להביא אתכם למצב שבו תרגישו טוב עם עצמכם, ובטוחים ביכולתכם להתמודד בעתיד עם מצבים קשים לבדכם.
המטרה המוצהרת היא להגיע לעצמאות, ולא לפיתוח תלות במטפל שלכם.
אורן עוסק בטיפול וביעוץ זוגי ואישי לאדם הסביר שנקלע לקשיים בעולמו החברתי ו/או הרגשי. אורן אינו עוסק בפסיכותרפיה של הפרעות קשות. הסברים נוספים תוכלו לקבל בקישורים טיפול זוגי בתל אביב וטיפול CBT שלמעלה. אם מתברר שיש צורך בטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות או בבעיות מיניות שאינן קשורות לתקשורת הזוגית, מפנה אורן את לקוחותיו למטפלים מיומנים שיתאימו יותר לצרכים המיוחדים שלהם.
תקשורת בין אישית ושפת-גוף: טיפול מערכתי
יש קשר הכרחי בין "שפת הגוף" שלנו לבין מה שאנחנו מרגישים או חושבים. לפעמים קל יותר להסתיר זאת, לפעמים קשה יותר. לא פעם, מגיעה לאורן פנייה עם בקשה: "אני רוצה לשנות את שפת הגוף שלי", כשמאחוריה מסתתרת המחשבה "כדי שלא ידעו כמה אני באמת חושש בחברה", "כדי שלא ידעו שאני מרגישה שלא בנוח", "כדי שיחשבו שאני קוּל ובטוח בעצמי, גם אם אני לא כזה". אלא שזה לא עובד ככה. יש גבול ליכולת שלנו לרמות את הגוף שלנו, ובעצם... את המוח, המעביר פקודות לכל שריר ושריר שלנו. אחרי הכל, חלקי המוח השונים "מדברים" זה עם זה, ומשפיעים על ההתנהגות. עבודה על התקשורת הבין-אישית שלנו, דורשת עבודה רחבה יותר על המיומנות הגופנית והקוגניטיבית (ובכלל זה כדי לשפר מיומנויות שיחה), במקביל לעבודה על הביטחון והמיומנות החברתיים שלנו.
הרגלים ולחצים מתבטאים בשפת-הגוף שלנו. יש מי שרגיל ומתרגל להיות "בלתי נראה", יש מי שרגיל ונוח לו להיות מוחצן מאד ו"בולט בשטח". באופן מפתיע, בסופו של דבר הם דומים. אלה גם אלה עושים את מה שמסייע להם להרגיש טוב עם עצמם, ומרגישים "בטוחים" כל עוד הם לא משנים משהו, ולאלה כמו לאלה, שינוי עלול לגרום להם לאבד ביטחון. כדי לשנות, יש ליצור שינוי מערכתי, ולא רק שינוי התנהגותי.
יש מי שמרגיש בנוח עם הגוף שלו וחופשי בתנועותיו, ויש מי שמרגיש מאד שלא בנוח עם הגוף שלו, מה שמתבטא בדרך כלל בחוסר שטף בתנוחות והגוף ובתנועה. אלה הם דברים שאפשר לשנות, אבל מכיוון שיש קשר הדוק ואמין בין "שפת הגוף" (ובכלל זה גם את אופן הדיבור) לבין הביטחון העצמי, אלה הם עניינים ששינוי שלהם לוקח זמן. יש לעסוק בנושאים כאלה בטיפול מערכתי, כלומר, בשינוי התנהגותי במקביל לשינוי הביטחון העצמי והיכולת, שני תהליכים המחזקים זה את זה.
חלק אינטגרלי של העבודה בנושאים של תקשורת בין-אישית צריך להיות פרקטיקה ויישום שייעשו מחוץ לפגישות הקבועות עם אורן. אלו ייעשו בתאום איתו ולפי הכוונה שלו, או בסדנאות שאורן ינחה או ימליץ עליהן. קחו בחשבון, בכל אופן, עבודה לאורך זמן.
ויש עוד הרבה לומר, שלא נאמר כאן, על בחירת לבוש, ועל תקשורת מילולית, ובחירת המילים, ועל המעטפת הלא מילולית של השפה – הטון, ההיסוסים ועוד.