טיפול זוגי בתל אביב | ד"ר אורן חסון

למי מיועד טיפול זוגי, מה מקל עליו ומה מעכב אותו?

למי מתאים טיפול זוגי?

איך עובד טיפול זוגי?

  • מי: כל זוג בכל דת ומגדר, ובשפות עברית ואנגלית.
  • מקום: חשוב, אבל כבר הרבה פחות רלוונטי משהיה, בגלל שהאפשרויות רבות יותר – הן בקליניקה ברמת אביב - תל אביב, למי שיכול להגיע, והן בכל מקום בארץ ובעולם בו יש תקשורת טלפונית או וידיאו אונליין. ראו כאן פרטים על האפשרויות של טיפול מרחוק . זוגות רבים משלבים, לפי הצורך או היכולת, את ההגעה לקליניקה עם טיפול אונליין או טיפול טלפוני. האפשרות הזו פותרת קשיים של זוגות רבים שיציאתם מהבית תלויה בקפריזות של הבייביסיטר, ומאפשרת קיום של פגישה אונליין במקום פגישה בקליניקה גם אם מתברר ברגע האחרון שהבייביסיטר הבריזה.

האם אתם ואני נתאים זה לזה לתהליך הטיפול הזוגי?

  • לא, אם אתם לא מוכנים להכנס לתהליך מחייב.
  • לא, אם לא תצליחו לעמוד במועדי הפגישות שקבעתם, כי לוח הזמנים שלכם מטורף, וכי עניינים אחרים חשובים לכם יותר.
  • כן, אם אתם זוג נורמטיבי שנקלע לקשיים ומחפש פתרונות.
    שווה להבהיר, "נורמטיבי" אין פירושו בהכרח "סטנדרטי" או "לא מעניין" – אלא ללא איבחונים מיוחדים של הפרעות קליניות קשות. אם יש לכם ספק – בידקו איתי.
  • כן, כאשר חשוב לכם מטפל שתוכלו להעריך ושיהיה לו עניין אמיתי לעזור לכם.

מה מקל על הטיפול הזוגי?

  • האהבה והרצון לחיות ביחד הם המוטיבציה החזקה ביותר ליצירת שינויים.
  • גמישות רגשית – הנכונות לנסות אחרת, הנכונות להיות פתוח לבדוק אם השינויים האלה פועלים ועוזרים, והמוכנות לקבל אותם כאשר הם מיטיבים ומספקים את המטרות והצרכים טוב יותר. לא תמיד זה קל, ויצירת גמישות ופתיחות היא חלק מהתהליך הטיפולי של הורדת הגנות בעזרת בניית אמון הדדי. וכאשר זה קורה, אפשר גם להירגע ולהרגיע, להאמין בתהליך – כי הוא עובד, ולהתרגל לשינויים הנדרשים, כי הם יוצרים מציאות טובה יותר.

כן מפריע אבל פתיר

  • שאתם כבר לא בטוחים באהבה שלכם. זה בהחלט דבר שיש לבחון אותו. נצטרך לקלף כמה קליפות ולהחזיר אמון זה בזה כדי לבחון אם האהבה עדיין שם, שזה אומר – הרצון להמשיך ולהיות ביחד. נדבר על התפקיד הביולוגי של רגשות מעורבים, וננסה להתיר את הפלונטר ביחד.
  • שאחד מכם חושב שאתם יכולים לפתור את כל הבעיות שלכם לבד, וכי אף אחד אחר לא יוכל לומר לכם מה לעשות. אל דאגה: אף אחד לא "יאמר לכם מה לעשות". לא כך עובד הטיפול הזוגי. במקום זה, אני אסייע לכם להביט על הזוגיות שלכם קצת אחרת, לשאול לדעתכם, להציע הצעות, להקשיב, לעזור לכם להבין זה את זה ולשפר את התקשורת הזוגית.
  • שאחד מכם לא מעוניין, ומגיע בעל כורחו. מנסיוני, כמעט תמיד מגלה בן הזוג שמגיע ללא חשק, שכאשר הוא נפגש עם אדם מקצועי, בעל ידע ועם היכולת הרגשית להקשיב, אשר אינו מנסה לכפות את דעתו אלא לנסות להבין, להציע אפשרויות ולהקשיב, השיחה הופכת להיות קלה יותר. כשיש עם מי לדבר, קל יותר להסיר בהדרגה את המגננות, ללמוד דברים חדשים, וללמוד שכאשר יש שיפור משמעותי בהתנהלות הזוגית, באמת יותר נעים בבית. זה לא בא בקלות, אבל פעמים רבות זה גם לא כל כך קשה.
  • אם וכאשר בן או בת הזוג שלכם מסרבים בכל תוקף ללכת לטיפול, ושולחים אתכם "לפתור את הבעיות שלכם" לבד. גם בטיפול לבד אפשר לפתור בעיות זוגיות, וגם בטיפול לבד אפשר לשנות דברים מהותיים בדינמיקה הזוגית. תמצאו שיש דרכים שונות להשפיע על התנהגותו, ודרכים אחרות שבעזרתן נוכל להכניס את בן הזוג לטיפול גם מבלי שיהיה נוכח בו פיזית. יותר מזה – לא פעם, לאחר זמן מה של טיפול של אחד מבני הזוג, בן או בת זוגו (או זוגה) מחליטים, ואפילו יוזמים להצטרף לפגישות בהמשך, לפחות מדי פעם, ולו רק כדי לומר את דברם, כדי להסביר למטפל מה באמת הבעייה של בני זוגם, ומה יכול לדעתם להקל על המצוקות של הצד השני. כשהם שם, נפתח פתח לערוץ טיפולי נוסף.